Bumpers en Treeplanken

“Er gaat niets boven het origineel” wordt er wel eens gezegd. Of dat altijd waar is laten wij in het midden, maar als het gaat om verchroomde bumpers, dan klopt die stelling eigenlijk wel. Om het milieu te ontzien, is het verchromen van metalen onderdelen zoals men dat in de jaren 60-70-80 van de vorige eeuw deed, al lang niet meer toegestaan. En dat resulteerde in (imitatie) verchroomde bumpers die kort na montage begonnen te roesten. Dat kan niet de bedoeling zijn natuurlijk.

Gelukkig hebben verschillende fabrikanten ingezien dat het zo niet langer kon en zijn er kwalitatief goede bumpers op de markt gekomen. Zowel in verchroomd staal als in RVS. Mulder Classic Parts levert het allemaal, zodat u keuze heeft wat u wilt gebruiken.

De treeplank is een kenmerkend onderdeel van een kever. Best bijzonder is dat de treeplank van de laatste kever zonder aanpassing op de eerste brilkevers past. Toch zijn er door de jaren heen verschillende wijzigingen geweest, waarbij de kleur van de rubbermatten en de breedtes van de sierstrippen het meest in het oog springen.

Mulder Classic Parts levert voor elk bouwjaar de juiste uitvoering treeplank, zelfs voor de hele vroege kevers (vanaf 1939)!