Motoronderdelen

Een kenmerkend onderdeel van de luchtgekoelde Volkswagen is natuurlijk de 4 cilinder boxermotor. Sinds de introductie van de kever is het concept nauwelijks gewijzigd, maar door de loop van de jaren wel op tal van punten verbeterd.

Of het nu gaat om klein onderhoud of om een totale revisie, wij leveren u de benodigde onderdelen, van de kleinste pakking tot een volledig gereviseerde motor.

Motor onderdelen voor betere motorprestaties

De 4 cilinder boxermotor is al decennialang populair bij tuners en motorbouwers. Die populariteit stamt uit de tijd dat de motoren uit kevers en bussen in grote aantallen beschikbaar waren. Tel daarbij op dat de motoren relatief eenvoudig aan te passen zijn om meer motorvermogen te laten leveren, en het is logisch dat ze ook hun weg vonden in de autosport. Bijvoorbeeld in dragstrip-racing en de formule Vee raceklasse.

Veel aanpassingen in de autosport vonden ook hun weg naar de straatauto’s en leverde tal van producten op om motoren mee op te bouwen. Zoals versterkte cilinderkoppen met grote kleppen en krukassen met tegengewichten, om maar een paar voorbeelden te noemen.

Het leuke is dat er nog steeds nieuwe producten worden ontwikkelt om de prestaties van de luchtgekoelde boxermotor te verbeteren of te moderniseren!

In onze webshop zijn de onderdelen die tot doel hebben de motorprestaties te verhogen in een aparte categorie opgenomen: Performance.