Top kwaliteit onderdelen van Virtanen

Kent u dat? U werkt vol passie aan het restaureren van uw kever uit (bijvoorbeeld) 1953. Ineens komt u tot de ontdekking dat het aanbod van voordelig reparatieplaatwerk in de verste verte niet op de plaatdelen van uw kever lijkt! Of het lijkt er wel op, maar het blijkt slecht te passen…

Het bovenstaande kan een behoorlijk teleurstellende ervaring zijn als u een hoog kwaliteitsniveau voor uw restauratieproject nastreeft. Gelukkig is voor een toenemend aantal plaatdelen een beter alternatief verkrijgbaar; de plaatdelen gemaakt door Mika Virtanen uit Finland.

Mika maakt zijn producten met oog voor de details. Geen one-size-fits-all uitvoering,
niet geperst uit te dunne plaat, maar wel bouwjaar-specifiek, met de juiste details, de juiste vormgeving en gemaakt van de correcte dikte plaatmateriaal.

Voor alle duidelijkheid wil ik wel benadrukken dat plaatwerkrestauratie nooit een ‘plug-and-play’ klusje is. Daarmee bedoel ik dat een plaatdeel altijd in de bestaande carrosserie ‘ingepast’ moet worden en nabewerkt. Dat geldt ook voor nieuw origineel plaatwerk. En zeker voor auto’s die 60 of 70 jaar geleden in massaproductie werden gebouwd toen de productiemethoden en toleranties nog niet zo nauw konden zijn als tegenwoordig.

Al vele jaren werken wij met Mika samen en leveren zijn steeds groter groeiend
assortiment met producten. Het grootste deel van dat assortiment zijn onderdelen
voor de Bril en Ovaal kevers, maar deels ook voor de nog oudere kevers (vóór 1949) en latere modellen (tot ongeveer 1967).

Waarom bij Mulder Classic Parts bestellen:

 • Bespaar op verzendkosten

  De kosten voor verzending binnen Nederland (of van Nederland naar België) liggen een stuk lager dan rechtstreekse verzending uit Finland. Komt u een bestelling liever in ons magazijn ophalen, dan is dat mogelijk (graag op afspraak).

 • Volledig assortiment (en meer)

  Wij leveren het volledige assortiment van Virtanen. Mocht u een artikel van Virtanen niet in onze webshop vinden, neem dan even contact met ons op. We kunnen het namelijk bestellen en leveren! Heeft u een artikel gevonden, maar wilt u graag een aanpassing aan het product? Dan is dat in sommige gevallen mogelijk en kunnen we dit voor u regelen.

  Unieke producten! Neem bijvoorbeeld de kokerbalken zonder onderplaat. Die worden speciaal voor ons gemaakt. Die vindt u dus nergens anders.

 • Gemakkelijk bestellen

  Eenvoudig bestellen in onze Nederlandstalige webshop! En mocht u vragen hebben, dan helpen wij u graag via telefoon, e-mail of Whatsapp.

 • Geen prijsopslag

  Wij hanteren dezelfde prijzen als Virtanen. Dat wil zeggen dat de prijzen inclusief BTW zijn. De prijzen die Mika vermeldt op de website ‘TheSamba’ zijn exclusief BTW. Voor bestellingen die binnen de EU geleverd worden zal echter de BTW berekend worden.

 • Korte levertijden

  De levertijd is doorgaans 1 tot 2 dagen voor de onderdelen die we in voorraad hebben. Is een onderdeel niet in voorraad? Dan informeren we u over de verwachte levertijd die we zo kort mogelijk zullen houden.

Modellen

Naast een uitgebreid assortiment voor de VW Kever, leveren we vanuit ons magazijn in Zuidland ook onderdelen voor VW Bus (T1, T2, T3), VW-Karmann-Ghia, VW 1500/1600 (type 3), VW 411/412 (type 4), Buggy, VW 181 (Kübel) en VW-Porsche 914.

Kever

Bus T1

Bus T2

Bus T3

Karmann Ghia

Type 3

Type 4

Type 181

VW Porsche 914

Interesse in onze producten?

Bekijk al onze producten in onze webshop.
Door op de onderstaande button te klikken.