Over ons

Privé rijden en sleutelen we zelf ook luchtgekoeld VW. Door onze persoonlijke ervaringen weten we wat een reparatie of restauratie kan betekenen en gebruiken we die kennis om u van tips en adviezen te voorzien.

Ons bedrijf richt zich hoofdzakelijk op het leveren van onderdelen. Maar ook op het gebied van revisie of restauratie kunnen wij u van dienst zijn middels een netwerk van gespecialiseerde vakmensen dat we door de jaren heen hebben opgebouwd.

Een stukje geschiedenis

Opgegroeid op de achterbank van kever, 411 en 412, begon eind 80-er jaren de VW hobby voor Peter serieus gestalte te krijgen. Samen met zijn vader voerde hij onderhoud en reparatie aan de toen dagelijks gebruikte 1303 uit. Zelfs de keuze voor zijn opleiding werd er door beïnvloed, dat werd namelijk de richting motorvoertuigentechniek. De op school geleerde kennis werd in praktijk gebracht bij de bouw van een 1776 cc motor voor de 1303, en uiteraard bij alle andere onderhoud- en reparatieklussen die nog zouden volgen. Want na het bouwen van de motor, werd de tijd langzaam rijp voor het grotere restauratiewerk aan diverse VW-modellen.

Voor het verkrijgen van de betere kwaliteit onderdelen bouwde Peter een netwerk op, met name in Duitsland. In die tijd ging de reis voor het ophalen van de spullen nog langs douaneposten en diende er in D-marken afgerekend te worden… Nadat familie en vrienden, die ook met de VW-hobby bezig waren, interesse kregen in “die mooie spullen die Peter altijd heeft“, werden steeds vaker bestellingen voor hen meegenomen uit Duitsland. Daar werd het zaadje geplant voor de onderneming die op 1 januari 2006 van start ging onder de naam Mulder Classic Parts.

Hobby, werk of testomgeving ?

Wat is er leuker dan van je hobby je werk te kunnen maken? Of in een iets andere vorm; om je hobby met je werk te kunnen combineren? Een andere interesse die Peter van jongs af aan heeft, is autosport. En in 2014 kreeg Peter de kans om een Formule Vee uit 1996 te kopen.

Formule Vee is een raceklasse die in de jaren 60 en 70 erg populair was. Tot op de dag van vandaag worden er nog steeds Formule Vee wedstrijden gereden, onder andere in het Verenigd Koninkrijk en Ierland zijn er nationale kampioenschappen. Volgens de reglementen dienen veel onderdelen van kever gebruikt te worden, waaronder de motor, versnellingsbak, voor- en achteras en delen van het remsysteem. De koop van deze Formule Vee (uit de Engelse klasse) was de perfecte gelegenheid om zelf het circuit op te gaan en plezier te hebben met VW kever techniek!

Menig rondje is er inmiddels gereden op onder andere de circuits van Zandvoort en Spa-Francorchamps. Hoewel niet in wedstrijdverband, maar op zogenaamde Track-days (regelmatig samen met andere Formule Vee coureurs), is het plezier om de techniek en afstelling te verfijnen er niet minder om. En wat is dan de combinatie met het werk? Nou, het uitproberen van onderdelen op de Formule Vee. En het promoten van Mulder Classic Parts met behulp van de Formule Vee. Komt u gerust eens een keer kijken!

Modellen

Naast een uitgebreid assortiment voor de VW Kever, leveren we vanuit ons magazijn in Zuidland ook onderdelen voor VW Bus (T1, T2, T3), VW-Karmann-Ghia, VW 1500/1600 (type 3), VW 411/412 (type 4), Buggy, VW 181 (Kübel) en VW-Porsche 914.

Kever

Bus T1

Bus T2

Bus T3

Karmann Ghia

Type 3

Type 4

Type 181

VW Porsche 914

Interesse in onze producten?

Bekijk al onze producten in onze webshop.
Door op de onderstaande button te klikken.